Werken met mij > Verandermanagement

Vloeiend veranderen?
Nieuwe visie, andere klantenwensen, nieuwe samenwerkingsverbanden, technologische kansen, wijzigingen in wetgeving, veranderingen in de samenleving, taakstellingen, of ...?
Een organisatie of team heeft steeds te maken met veranderingen. Maar hoe speel je hier soepel op in? Hoe pas je je hier toekomstgericht op aan? En hoe zorg je ervoor dat iedereen in het team hierin goed meewerkt, de medewerkers er ook blij van worden en het bovenal een succes wordt?

Herken je één of meer onderstaande punten?

Je wilt dat je team/organisatie voortvarend aan de slag gaat, maar je krijgt het niet van de grond

Je team/organisatie is murf: alwéér een verandering!

Je voelt je soms gefrustreerd, omdat anderen zich niet zo verantwoordelijk voelen voor het eindresultaat als jij

Je voelt de urgentie en ziet de kansen en je wilt graag commitment

Wil je graag:

een heldere richting geven?

de talenten en ideeën van de betrokkenen benutten?

positieve en wezenlijke veranderingen in je organisatie realiseren?

tegelijkertijd meer werkplezier creëren?

gezamenlijk successen boeken en vieren?

Stap voor stap
Soms is het eenvoudig, kun je het 'laaghangend fruit' makkelijk plukken en is de eerste verbetering snel in gang gezet. En soms is dat het helemaal niet. En blijkt het ingebakken in de cultuur. En is het niet alleen een knelpunt binnen het team. Verbeteren van de verbinding met de andere teams is daarbij cruciaal. Stapje voor stapje verbeteren is dan op zijn plaats.

Dan begeleid ik graag het veranderproces!
In een gesprek maak ik samen met jou helder waar de uitdaging zit. En bedenk ik een aanpak op maat. Samen bepalen we het laaghangend fruit en de lange termijn oplossingen. Door direct de eerste verbeteringen in te voeren, ervaart iedereen direct het positieve effect. En krijgt het team energie om door te gaan. Het team leert zo op een nieuwe manier naar het eigen werk te kijken en samen continue te verbeteren.

Zodat het team optimaal en toekomstgericht samenwerkt!