Over mij

Hogelandster

Opgegroeid op het Hogeland in het Noorden van Groningen ben ik een nuchter mens. Spontaan, enthousiast, inlevend en gedreven. Ik heb overzicht. Ik creëer vertrouwen en verbinding en zet graag gezamenlijk stappen naar het gewenste doel.

Als kind had ik al interesse in hoe mensen samenwerken en organiseren. En hoe vervelend het is als er iets in de weg staat. Gedoe tussen mensen. Stroperige processen. Gebrek aan focus. Of gebrek aan motivatie omdat je niet gehoord of gezien wordt. En je jouw talenten niet kunt inzetten. Op school en tijdens vakantiebaantjes zette ik - binnen mijn cirkel van invloed - graag veranderingen in gang.

Verbinder

Ik ben aan de Wageningen Universiteit opgeleid als verbinder tussen de klant en de producent; de burger en de overheid; de techneut en de marketeer. Dat werd de rode draad in mijn loopbaan. Als teamleider, kwartiermaker, beleidsmedewerker en projectleider heb ik altijd gekeken naar de samenwerking en hoe zo soepel mogelijk de resultaten te bereiken.

Ik kreeg in alle gevallen het volste vertrouwen van mijn leidinggevenden. Maar eerlijk gezegd bleek het behalen van de doelen niet altijd eenvoudig: dit kostte te veel energie voor mijzelf en de teams. Ik voelde namelijk haarfijn aan hoe binnen één organisatie collega’s en teams niet écht samenwerkten en zelfs tegenover elkaar stonden.

Door vooringenomenheid, angst of frustratie. Veroorzaakt door historie, oud zeer of onzekerheid. Wat ik hierin ontdekte is dat dat soms bewust, maar meestal onbewust gebeurde.

Dat ik dat aanvoelde, maakte nog niet dat ik het kon oplossen. Ik voelde me gefrustreerd en machteloos en mijn batterij raakte op.

Toen merkte ik dat als ik wat afstand nam en van daaruit benoemde wat ik voelde en zag, ik wél de beweging op gang bracht.

Vervolgens merkte ik dat ik een nóg grotere golf kon creëren als ik teamsessies begeleide van andere teams.
Vanuit deze vrije plek stroomt mijn energie en kan ik echt impact maken.

Onderstroom

Met de studie in Wageningen had ik een mooie basis, maar ik wilde meer. Meer weten hoe het nu echt zit in de onderstroom van teams. NLP heeft mij veel inzichten gegeven in hoe wij meer met elkaar kunnen verbinden en beter samenwerken vanuit zelfinzicht en onderlinge communicatie. Hierdoor werd mijn interesse gewekt in het systemische werk. Bij het Bert Hellinger Instituut ben ik opgeleid tot begeleider van organisatieopstellingen. Ik heb naast theoretische modellen vooral mijzelf als veranderaar goed leren kennen tijdens de opleiding Verandermanagent bij AOG. Daarnaast geeft Deep Democracy mooie handvatten in mijn werk.

Teamcoach en veranderaar

Mijn werkgevers hebben mij volop kansen gegeven om mij te ontwikkelen. Zij hebben oog gehad voor mijn talenten en hebben mij ingezet op inspirerende teamcoaching- en veranderopdrachten.

Ondanks mijn daadkracht heb ik lang niet de moed gehad om mijn eigen grote wens na te streven: als zelfstandig teamcoach mij in te zetten voor teams in andere organisaties. Een paar jaar geleden heb ik toch de stap gezet: Kei in Verbinden staat!

Als teamcoach en begeleider bij veranderingen, zet ik mijn openheid, bekwaamheid, diepgang, energie en daadkracht in voor teams die vastlopen. Zodat ze energiek en doelgericht samenwerken. Als teams in hun flow zitten, ervaart iedereen werkgeluk en bereiken ze het onmogelijke!

De positieve denker
ziet het onzichtbare,
voelt het ontastbare
en bereikt het onmogelijke.


Groene paradijs

Inmiddels woon ik met mijn gezin aan de groene zuidrand van de stad Groningen. Door de Wageningen Universiteit heeft duurzaamheid voor mij betekenis gekregen. We maken bewuste keuzes om onze footprint te beperken en om gezonder te leven. Bij voorkeur reis ik met de fiets en het OV. Ons huis hebben we flink verduurzaamd en we maken de tuin naar ons zin met veel bloemen, een groen dak en extra zonnepanelen. We eten vegan en onze twee konijnen hebben groot verblijf achter in onze tuin waar ze steeds weer nieuwe gangen graven. We genieten van ons groene paradijs!