Blog

"Wij zijn niet het makkelijkste team om mee te werken”

“Eerder is het anderen niet gelukt om de mensen op te schudden.
Maar met jouw vastberadenheid en zorg voor harmonie zijn wij als team en individu gegroeid!"

Aldus een teamlid na afloop van een teamtraject van een half jaar.

 

De teammanager vroeg mij om een teamsessie te begeleiden. Hij schetste de situatie van het team. Eilandjes. Hoge werkdruk. Geen gezamenlijke focus. Onbegrip en irritatie. Maar bovenal: gepassioneerde inhoudelijke medewerkers. Eerdere interventies/sessies hadden niet geleid tot het gewenste effect. Sterker nog: een aantal teamleden had hiervan sterk negatieve nasmaak aan over gehouden.

 

Kat uit de boom....

Snel werd mij duidelijk dat om echt resultaten te boeken een middagje niet genoeg was. Ja, dat was hem ook wel duidelijk. Maar het team had het nodig om eerst alleen te contracteren voor die ene middag. Om een goede start te maken, samen te bepalen wat het team nodig heeft voor het vervolg én bovenal ...... om mij te leren kennen en vertrouwen te krijgen.

 

.. en dan meer!

Aan het einde van de middag hunkerden de teamleden naar meer. Meer van dit soort constructieve middagen waarbij de teamleden elkaar beter leren kennen, gezamenlijke focus creëren en samen doorleven hoe ze met elkaar beter willen samenwerken. O ja, mijn begeleiding stond totaal niet ter discussie. Sterker nog, teamleden zeiden: "dat ga jij toch doen hoop ik?".

 

Mooie reeks

Het leidde tot een reeks van teamsessies van een halfjaar. Naast gezamenlijke missie, visie, werkwaarden en stakeholdersanalyse vooral inzicht in zichzelf en elkaar en gezamenlijke afspraken hoe het team hybride samen wil werken.

 

Vet compliment op de post!

Tot slot schreef elk teamlid een kaart naar zijn/haar 4 maanden oudere zelf. 
Met een vet compliment naar zichzelf/haarzelf hoe hij/zij dan is gegroeid.
Het is nú 4 maanden later. De kaarten gaan nu op de post!

 

Hoe zit dat in jouw team? Zit jouw team muurvast? weet je niet hoe je je team in beweging kan krijgen?
Neem dan direct contact met mij op voor een vrijblijvend verbindend gesprek. Samen kijken we wat er nodig is om het team weer soepel te laten samenwerken. 

Wie mij goed kent weet dat ik helemaal los ga in Escaperooms. Samen pijlsnel puzzels oplossen om zo via verrassende nieuwe ruimtes de sleutel naar buiten te vinden. Maar is dit voor alle teams altijd een succes?

Lees hier verder

9 januari 2023

In onze keuken hangt al jaren een poster met de tekst "Niks moet, niksen mag".

Als bezige bij, gaat het mij niet makkelijk af, dat niksen.
En dan is het zomervakantie, lopen de temperaturen op en denk ik, ‘jaaaaa, “niks moet, niksen mag”!
Lees hier verder

18 juli 2022

Als ik met een team samenwerk, denk ik weleens ‘we zijn net holbewoners’. Ehh….. begrijp me niet verkeerd! Ik bedoel, dat we echt gewoontedieren zijn. En dat dat meestal handig is in ons leven en werk, maar dat dat ons als groep ook belemmert in onze verandering.
Lees hier verder

13 juni 2022


Over de aangeboden plek, magische plek en dienende plek
De klant staat voor mij voorop. En dus voer ik de opdracht niet klakkeloos uit, maar stel ik deze eerst ter discussie. Klinkt tegenstrijdig, maar toch doe ik.
Lees hier verder

16 mei 2022