Blog

Voorjaar: het is nu tijd om te zaaien voor straks een goede oogst!

Een echte moestuinier en boer weet het: om straks flink te kunnen oogsten, moet je tijdig zaaien.
Maar dat niet alleen: een goede voedingsbodem en goede verzorging zijn net zo belangrijk.

Tuinieren en teamcoaching

Vroeger hadden mijn ouders een akkerbouwbedrijf. Regelmatig zit ook ik met de handen te woelen in de grond en dit vind ik heerlijk. Mijn opa was naast akkerbouwer ook fruitteler. Van hem heb ik geleerd dat het goed snoeien van vruchtenbomen en struiken je ruimte geeft voor nieuwe vertakkingen en meer groei. Tuinieren is leuk, maar teamcoaching is toch mijn echte passie!
En toch zie ik hier de parallellen in tuineren en teamcoaching.

Sterke teams ontwikkelen

Voor sterke teams is het belangrijk om te zorgen voor:

  • goede voedingsbodem: aandacht voor de onderstroom en gedeelde urgentie en verlangen
  • zaadje wat het beste kiemt en kan groeien op deze voedingsbodem: dé oplossing voor het dieper liggende probleem
  • veel licht: zichtbaar maken van de mooie resultaten
  • onkruid verwijderen: obstakels wegnemen
  • regelmatig water: kop koffie om bij te praten hoe het gaat
  • verpotten: de ruimte geven voor ontwikkeling als het meer ruimte nodig heeft

Wil jij graag weten hoe ik ook jouw team kan laten groeien?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Wie mij goed kent weet dat ik helemaal los ga in Escaperooms. Samen pijlsnel puzzels oplossen om zo via verrassende nieuwe ruimtes de sleutel naar buiten te vinden. Maar is dit voor alle teams altijd een succes?

Lees hier verder

9 januari 2023

In onze keuken hangt al jaren een poster met de tekst "Niks moet, niksen mag".

Als bezige bij, gaat het mij niet makkelijk af, dat niksen.
En dan is het zomervakantie, lopen de temperaturen op en denk ik, ‘jaaaaa, “niks moet, niksen mag”!
Lees hier verder

18 juli 2022

Als ik met een team samenwerk, denk ik weleens ‘we zijn net holbewoners’. Ehh….. begrijp me niet verkeerd! Ik bedoel, dat we echt gewoontedieren zijn. En dat dat meestal handig is in ons leven en werk, maar dat dat ons als groep ook belemmert in onze verandering.
Lees hier verder

13 juni 2022


Over de aangeboden plek, magische plek en dienende plek
De klant staat voor mij voorop. En dus voer ik de opdracht niet klakkeloos uit, maar stel ik deze eerst ter discussie. Klinkt tegenstrijdig, maar toch doe ik.
Lees hier verder

16 mei 2022