Blog

Podcast | 'Hoe vergroot je de sociale veiligheid in teams?'


Wat doe je als je merkt dat mensen zich niet veilig voelen in je team? Zich niet uitspreken, geen verantwoordelijkheid nemen, maar wel mopperen en roddelen? Hoe zorg je ervoor dat het wel veilig wordt om te zeggen wat gezegd moet worden? En hoe kan je als hoogsensitief mens hier een rol van betekenis in spelen? (In plaats van er enorm onder gebukt te gaan...)

Daarover maakte ik samen met Marieke van Ginkel een podcast. Ik leg in de podcast uit hoe je merkt dat teamleden zich niet veilig voelen, terwijl ze iets anders zeggen. En natuurlijk hoe je stap voor de stap de veiligheid kan laten groeien, zodat je team zelfstandig problemen aankaart en oplost.

Luister hier de podcast aflevering.

En ben je benieuwd hoe het zit met de veiligheid in jouw team? Vraag dan hier de checklist aan!

Wie mij goed kent weet dat ik helemaal los ga in Escaperooms. Samen pijlsnel puzzels oplossen om zo via verrassende nieuwe ruimtes de sleutel naar buiten te vinden. Maar is dit voor alle teams altijd een succes?

Lees hier verder

9 januari 2023

In onze keuken hangt al jaren een poster met de tekst "Niks moet, niksen mag".

Als bezige bij, gaat het mij niet makkelijk af, dat niksen.
En dan is het zomervakantie, lopen de temperaturen op en denk ik, ‘jaaaaa, “niks moet, niksen mag”!
Lees hier verder

18 juli 2022

Als ik met een team samenwerk, denk ik weleens ‘we zijn net holbewoners’. Ehh….. begrijp me niet verkeerd! Ik bedoel, dat we echt gewoontedieren zijn. En dat dat meestal handig is in ons leven en werk, maar dat dat ons als groep ook belemmert in onze verandering.
Lees hier verder

13 juni 2022


Over de aangeboden plek, magische plek en dienende plek
De klant staat voor mij voorop. En dus voer ik de opdracht niet klakkeloos uit, maar stel ik deze eerst ter discussie. Klinkt tegenstrijdig, maar toch doe ik.
Lees hier verder

16 mei 2022