Blog

"Niks moet, niksen mag"

In onze keuken hangt al jaren een poster met de tekst "Niks moet, niksen mag". Dit lijkt redelijk zinloos, want in onze keuken wordt niet ‘genikst’. Met een gezin ‘moet’ er meer dan ‘niks’, vooral het dagelijks koken en het in- en uitruimen van de vaatwasser. Onze puberende kinderen klagen er natuurlijk ook over, als ze weer een keertje *zucht* ‘moeten’ meehelpen.

Als bezige bij, gaat het mij overigens niet makkelijk af, dat niksen. En dan is het zomervakantie, lopen de temperaturen op en denk ik, ‘jaaaaa, “niks moet, niksen mag”! Daar heb ik nu echt zin in: even lekker bijkomen met een spannend boek, hoofd leeg maken en ruimte maken voor de nieuwe opdrachten van na de zomervakantie.

Het kan zijn dat jij ook je hoofd leeg wil maken, maar dat je in je hoofd nog steeds druk bezig bent en nadenkt over je team.
> Hoe je de noodzakelijke veranderingen in je team kunt aanvliegen.
> Of hoe je je team dat vastloopt weer in beweging kunt zetten.
Als je nog geen oplossing in het vizier hebt, is het lastig de rust te pakken die je zó hard hebt verdiend.

Speciaal voor jou heb ik deze zomerperiode ruimte gemaakt voor 3 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘁𝗲𝗹𝗲𝗳𝗼𝗻𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 '𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻𝗱𝗲' 𝗴𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻 van 30 minuten. Samen gaan we verhelderen waar het vastloopt en wat er nodig is om je team weer energiek en doelgericht te laten samen werken. En je met een gerust hart kunt genieten van de zomer. Je kunt je 𝗵𝗶𝗲𝗿 𝗮𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻.

Voor iedereen die de komende weken ook even mag ‘niksen’ én voor iedereen die de tenten draaiende houden: een hele fijne zomer!

Wie mij goed kent weet dat ik helemaal los ga in Escaperooms. Samen pijlsnel puzzels oplossen om zo via verrassende nieuwe ruimtes de sleutel naar buiten te vinden. Maar is dit voor alle teams altijd een succes?

Lees hier verder

9 januari 2023

In onze keuken hangt al jaren een poster met de tekst "Niks moet, niksen mag".

Als bezige bij, gaat het mij niet makkelijk af, dat niksen.
En dan is het zomervakantie, lopen de temperaturen op en denk ik, ‘jaaaaa, “niks moet, niksen mag”!
Lees hier verder

18 juli 2022

Als ik met een team samenwerk, denk ik weleens ‘we zijn net holbewoners’. Ehh….. begrijp me niet verkeerd! Ik bedoel, dat we echt gewoontedieren zijn. En dat dat meestal handig is in ons leven en werk, maar dat dat ons als groep ook belemmert in onze verandering.
Lees hier verder

13 juni 2022


Over de aangeboden plek, magische plek en dienende plek
De klant staat voor mij voorop. En dus voer ik de opdracht niet klakkeloos uit, maar stel ik deze eerst ter discussie. Klinkt tegenstrijdig, maar toch doe ik.
Lees hier verder

16 mei 2022