Blog

Hoe je je hoofd vollaadt met inspiratie, als je je hoofd eerst leegmaakt

De lentezon schijnt na weken koude wind, miezerregen en plensbuien. Het is zondagochtend en ik probeer een goed boek te lezen met interessante stuff die ik de komende week direct wil toepassen in mijn teamcoaching. Helaas…… De kids zitten vol energie en met vriendjes in huis heerst er een kakofonie waardoor ik mij niet kan focussen.

In de middag breng ik mijn dochter naar een vriendinnetje, de mannen gaan lekker voetballen en ik heb het rijk alleen. Tijd om lekker te lezen! Of toch nog niet?

Eerst snoeien, dan het boek

Het dorre ‘wintersilhouet’ in de tuin lonkt…. Eindelijk is het lekker weer om de afgestorven takken en bladeren te snoeien en de bollen die opkomen te kunnen zien. En mijn hoofd zit eigenlijk te vol om een boek in mij op te nemen. Eerst snoeien, en dan het boek, besluit ik. Heerlijk in beweging in de zon en wind en de tuin aandacht geven.

Na het snoeien zit ik voldaan op de bank met kop koffie en verzonken in het boek. Nog een uurtje en dan komt de uitgelaten menigte weer thuis.
En is mijn hoofd leeg en vol met inspiratie tegelijk.
Herken je dat gevoel?

Ook in teams: eerst het hoofd leeg, dan ontwikkeling

Voor iedereen is het goed om je op te laden, je hoofd leeg te maken en los te komen. En dan vervolgens weer aan de slag te kunnen gaan. Met een vol hoofd is er geen ruimte voor creativiteit, inspiratie en energie om te ontwikkelen. Hoe vaak maak jij je hoofd leeg?

Datzelfde geldt voor teams. Ook binnen een team is het nodig om stoom af te blazen, even een pas op de plaats te maken en de spanning te verlagen. Dan pas is er ruimte voor ontwikkeling.

Wil je weten hoe ik als teamcoach zorg dat er meer lucht ontstaat?
Of wil je sparren over hoe jij zelf daarvoor kan zorgen in jouw eigen team? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Wie mij goed kent weet dat ik helemaal los ga in Escaperooms. Samen pijlsnel puzzels oplossen om zo via verrassende nieuwe ruimtes de sleutel naar buiten te vinden. Maar is dit voor alle teams altijd een succes?

Lees hier verder

9 januari 2023

In onze keuken hangt al jaren een poster met de tekst "Niks moet, niksen mag".

Als bezige bij, gaat het mij niet makkelijk af, dat niksen.
En dan is het zomervakantie, lopen de temperaturen op en denk ik, ‘jaaaaa, “niks moet, niksen mag”!
Lees hier verder

18 juli 2022

Als ik met een team samenwerk, denk ik weleens ‘we zijn net holbewoners’. Ehh….. begrijp me niet verkeerd! Ik bedoel, dat we echt gewoontedieren zijn. En dat dat meestal handig is in ons leven en werk, maar dat dat ons als groep ook belemmert in onze verandering.
Lees hier verder

13 juni 2022


Over de aangeboden plek, magische plek en dienende plek
De klant staat voor mij voorop. En dus voer ik de opdracht niet klakkeloos uit, maar stel ik deze eerst ter discussie. Klinkt tegenstrijdig, maar toch doe ik.
Lees hier verder

16 mei 2022